Anasayfa

 Kedim çok hırlıyor. Sebebi ne olabilir?

Kedi dostlarımızın içlerinden gelen hırıltı davranışını herkes merak etmiştir. Birçok kişinin dikkatini çeken bu durum kedi dostlarımızın en doğal davranışlarından bir tanesidir. Bu hırıltı durumunun çok normal bir hırıltı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak her ne kadar kedi hırıltısı doğal olsa da zaman zaman ise farklı tiplerde de hırıltılı bir ses çıkardıkları görülebilir. Bu hırıltı sesleri özellikle hırçın oldukları zamanlarda gurlama şeklinde değil de çok daha fazla tıslama şeklinde olabilmektedir. Genelde içten gelen bu hırıltılı sesler sevildiğinde ve sakin olduklarında daha çok görülebilir. Hırıltı şeklinde oluşan kedi dostlarımızın nefes alma durumu, normal hırıltının dışında farklı bir tonda daimi olarak hırlaması aynı zamanda sağlık sorununa da işaret edebilir. Bu sebeple kedi dostlarımız yaralı ya da hasta olduğu vakit de bu şekilde sesler çıkarabilir. "Kedim çok hırlıyor. Sebebi ne olabilir?" şeklinde soru soran bir kişinin hırıltının şekline göre önlem alması gerekebilir.

Kediler Neden Hırıltılı Gibi Ses Çıkarır?

"Kedi dostlarımız niçin gırgır ses çıkarır?" gibi bir soru her zaman karşımıza çıkmaktadır. Özellikle birçok kedi sahibi tarafından merak edilen bu konuya açıklık getirmek istedik. Bu hırıltılı sesin birçok sebebi olabileceği gibi kedi dostlarımızın çıkarmış olduğu hırıltılı sesleri çok doğru şekilde tanımlamanız gereklidir. Özellikle kedi dostlarımız çoğu zaman huzurlu, sakin, mutlu ya da sevildiklerinde hırıltı benzeri sesler çıkarmaktadır. Fakat yalnızca bu tür durumlara bağlı olmayarak da hırıltılı sesler çıkarabilir. Çeşitli hastalıklar sebebi ile de çok sık hırıltı duymanız mümkün olabilir. Kedi dostlarımız zaman zaman var olan hastalıklarını, ağrılarını ya da kötü diğer olumsuz durumları da hırlayarak ifade edebilir.

Sağlık sorunu dışında kedi dostlarımız mutlu olduğunda da hırıltılı sesler çıkarabilir. Bazı hırçın olan minik patili dostlarımız ayrıca tıslamaya benzer bir sesle kendilerini ifade edebilir. Bu tip durumlara karşı kedi dostlarımızın ne istediğini en iyi şekilde anlayabilmek ve buna göre davranışlarını belirlemek elbette mümkündür. Kedi dostlarımızın kendine has çok fazla davranışı vardır. Bu davranışlara göre kedi dostlarımızı çok iyi bir şekilde gözlemlemek gerekecektir. KEdi dostlarımızın hırlamasında çok daha farklı sebepler olabilir. Gurlama şeklindeki hırıltılar mutluluğu ifade ederken bazen hasta olduklarında bu tür hırıltılar çıkardıklarını söylemiştik. İşte bu gibi sık oluşan hırıltılarda onları veteriner hekime götürmeniz çok daha sağlıklı bir davranış olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X