Anasayfa

 Köpeğime Ödül Mamasını Ne Zaman Vermeliyim?

Minik patili dostlarımızda ödül maması genelde eğitim amaçlı kullanılmaktadır. Köpek dostlarımızda ödül maması oldukça ince bir konu olarak ele alınmalıdır. Köpek dostlarımızın hareketleri ve halleri düzene konulmasında çok önemli bir alana sahiptir. Bu sebeple köpek ödül mamaları onlara bilinçsiz şekilde verilmemelidir. Gerektiği miktarda ve gerektiği alanlarda ödül maması verilmeli ki köpek dostlarımız da buna uygun davransın. Sektör içerisinde ödül mamaları konusunda birden çok seçenek bulunmaktadır. Köpek dostlarımızın sevebileceği mamayı bulabilmek adına birçok seçenek söylenebilir. Ödül mamaları köpek dostlarımızın beslenimi konusunda ciddi bir alan kaplamasa da çok ince ve dikkat edilmesi konulardan bir tanesidir. Köpek dostlarımız ödül mamalarını çok sevse de yüksek miktarda sorunlar çıkarabilmektedir. Ödül mamalarında bulunana çeşitlilik sebebi ile bazılarında çok yüksek protein miktarı içeriği bulunur. Bu durum davranış bozukluğu ve obeziteye direkt olarak etki edebilir. Aşırı kilo alma durumu köpek dostlarımızın tüm sistemlerinin bozulmasına sebep olacaktır. Standar bir ödül maması miktarı asla yoktur.

Köpeğime Ödül Mamasını Hangi Durumlarda Vermeliyim?

Ödül mamaları iyi davranışların köpek dostlarımızda yerleşmesini sağlayan en büyük destekçilerden biri olarak kabul edilmektedir. Köpek dostlarımızda aşağıdaki davranışlar sergilendiğinde ödül maması verilmelidir. Bu durumu oldukça dikkat etmelisiniz ki bilinçsizce kullanmamalısınız.

Köpek dostlarımızın çok sık yaptığı ancak sizlerin sürekli yapma dediği davranışları yapmadığında ödül maması ile ödüllendirebilirsiniz. Köpek dostlarımızın özellikle yememesi gereken bir yiyeceği yeme diye uyarıldıktan sonra yemekten vazgeçtiği anda ödül mamasına başvurabilirsiniz. Bunun yanında bir eşyayı kemirmeyi çok istiyor ancak siz istemiyorsunuz diye kemirmiyorsa da ödül maması kullanabilirsiniz. Eğitimde öğretilen tüm her şeyi doğru olarak uyguladığında ödül maması verebilirsiniz. Dışarıda iken köpek dostlarımız kendi kendine sizin yanınıza geliyor ise ödül maması en iyi seçenek olacaktır. Tuvalet alışkanlığı edinirken ya da tuvalet eğitimi verirken ödül maması ile bunu başarabilirsiniz. Ayrıca beslenme ile alakalı hiçbir sorun çıkarmadığında ve dışarı ilk seslenme sonucu sizin yanınıza geliyorsa yani genel olarak sizlerin hoşlanacağı şeyleri yaptığında ödül maması en iyi ödül olacaktır. Lütfen bu konuda veteriner hekimizin önerdiği kadar ödül maması verin. Aksi halde birçok hastalığa davetiye çıkarabilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X