Anasayfa

 Köpekler Üzgün Olduklarında Ne Yapar?

Cana yakın ve sevimli pati dostlarımızdan biri olan köpekler de zaman zaman üzülebilir veya bunalıma girebilir. Ama bir ebeveyn olarak köpeğinizin mutsuz olduğunu nasıl anlarsınız?

Köpeğinizin davranışlarındaki değişiklikleri gözlemlemek ve davranışını okumanın zor olup olmadığı konusunda mutsuz olmak, aradığınız sorunun cevabını bulmanızı sağlayabilir.

Ayrıca, köpeğinizin davranışının ne anlama geldiğini merak ediyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyun.

Köpekler üzgün olduklarında ne yaparlar?

Köpekler üzgün olduklarında ne yaparlar Köpeklerde depresyon belirtileri nelerdir? İşte köpeğinizin duygularını anlamanıza yardımcı olacak dört davranış değişikliği.

1. İştah kaybı

Köpeğinizin heyecanlı olup olmadığını anlamanın en etkili yolu iştahını kontrol etmektir. Eskiden beslenmekle çok meşgul olan köpeğiniz, en sevdiği yiyeceklere bile ilgisini kaybetmiş gibi görünüyorsa, bu onun üzgün olduğunun bir işareti olabilir.

Bir yandan elbette bu hareketin mutsuzluk belirtisi olabilmesi için sürekli olması gerekir. Köpeğinizde bu davranışı uzun süredir gözlemleseniz ve eskisinden daha fazla kilo verdiğini fark etseniz bile, komşunuzun depresyona girme olasılığını tahmin edebilirsiniz.

2. Isırmaya başlar

Köpeklerin üzgün olduklarında yaptıkları en yaygın şeylerden biri patilerini ısırmak veya yalamaktır. Bu davranış, özellikle stres altındaysanız, herhangi bir nedenle üzülmenizin sonucudur.

Ayrıca köpekler çevredeki en temiz evcil hayvanlardan biri oldukları için bazen kendilerini yıkamak isterken patilerini yalarlar. Bu nedenle çiğneme ve yalama gibi aşırı davranışları önlemek ve ardışıklığı sürdürmek gerekir.

Bu konuda herhangi bir şüpheniz varsa, köpeğinizden mümkün olan en kısa sürede güvenilir bir veteriner tarafından kontrol edilmesini isteyin.

3. Uyku düzeninde değişiklikler

Çoğu evcil hayvan sahibi, köpeklerinin genellikle gün boyunca uyuduğunu söyler. Çoğu köpek günün neredeyse yarısını uyuyarak geçirir. Özellikle günün bir bölümünü evde yalnız geçiren köpekler, sahipleri işe gittiklerinde uykuya dalarlar ve eve geldiklerinde dinlenmeye ihtiyaç duyarlar.

Ancak, evcil hayvanınızın eskisinden daha fazla veya daha az uyuduğunu fark ederseniz, evcil hayvanınızın bu noktada şikayet ettiğinden şüphelenebilirsiniz. Pes etmeden önce köpeğinizin sağlığını da kontrol etmelisiniz.

4. Hareketsiz olur

Özellikle küçük köpekler çok aktif evcil hayvanlardır. Sahipleri ve etraflarındaki diğer hayvanlarla sürekli etkileşim halinde olmak ve oynamak isterler.

Bakımınızdaki tek köpeğiniz eskiden hareketsiz oturamıyor ve neşe saçamıyorsa ve şimdi eskisinden daha az aktif ve kayıtsız davranıyorsa, bu, köpeğin ne zaman ne yaparsınız sorusunun cevabı olabileceğini gösterebilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X