Anasayfa

 Mavi Rus (Russian Blue) Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Anavatanı Rusya olan mükemmel bir ırktan bahsetmek istiyoruz size. Güzellikleri ile göz dolduran bu harika canlılardan size bahsetmek istiyoruz. Karakteristik inanılmaz güzel tüy renkleri, gözlerinin yemyeşil hali ve bunun yanında hastalıklara ve soğğa karşı dayanıklılıkları ile bilinen ve tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmış Mavi Rus cinsi kedi dostlarımız görüntüleri ile çok sevimli olduklarını kanıtlamışlardır. Rusya ülkesi anavatanları olması sebebi ile iki kat tüy yapısı ile kaplı olan sevimli dostlarımız, soğum iklim şartlarında bile kolayca hayatta kalabiliyorlar. Biraz da size Mavi Rus cinsi kedi dostlarımızın tarihlerinden bahsetmiş olacağız. Russian Blue olarak da isimleridilen bu güzellikler, 19. yüzyıl sıralarında İngiliz denizciler tarafından Avrupa'ya götürülüp, Avrupalılar'ın yanında onlara bakan kişilere bağlılığı ve zekası sayesinde çok sevilmiştir. Çok oyuncu olmasının yanında hareketli olmasını beklersiniz fakat pek hareketli değildir. Mavi Rus cinsi kedi dostlarımız bir diğer çelişkili özelliğini merak ettiniz mi? O da sahiplerine çok bağlı olmasına ve inanılmaz zeki olmasına rağmen yine de eğitim konusunda oldukça inatçılardır. En bağımsızlığına düşkün canlılardan bir tanesidir. Mavi Rus cinsi kedi dostlarımızın şimdi de kişiliği ve karakteri ile ilgili bilgiler vermek istiyoruz.

Mavi Rus Cinsi Kedi Kişiliği ve Karakteri Nasıldır?

Mavi Rus cinsi kedi dostlarımız inanılmaz tatlıdır. Sevimli mizaçları ile ün toplamıştır. Mizacı ve görüntüsündeki uyum gayet anlaşılabilirdir. Çevresi ve sahipleri ile çok güçlü sevgi bağları kurmayı başarabilirler. Mavi Rus cinsi kedi dostlarımız çekirdek aile olarak kalmayı çok sever. Yeniliklere kapalı olmasa da pek de açık sayılmazlar. Yabancı bir insan evinize geldiğinde pek durgun ve sessizo larak bilinirler. Kibar, sessiz ve narin olan Mavi Rus cinsi kedi dostlarımız, istenmediği sürece iletişimi kesebilir. Ancak şu unutulmamalıdır ki aile üyelerine karşı daima sevgi dolu ve sıcakkanlıdır. Mavi Rus cinsi kedi dostlarımız yabancı ve gizemli görünebilir ancak iyi oyuncudur. Atlayıp zıplamayı oldukça sever ve yüksekten etrafı incelemeye bayılır. Onları lütfen çok sevin.

Mavi Rus Cinsi Kedi Bakımı

Mavi Rus cinsi kedi dostlarımız kısa tüylü olmaları sebebi ile pek fazla tüy dökmeyecektir. Matlaşmaya ve dolaşmaya yol açmayan kalın olan tüyleri bir hafta içerisinde bir defa fırçalamak yeterli gelecektir. Mavi Rus cinsi ked idostlarımızın ana rutini ise iki kere fırçalanmak olmalıdır. Tüm kedi dostlarımız gibi Mavi Rus cinsi kedi dostlarımız da ilkbaharda çok fazla tüy dökebilir. Aylık rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X