Anasayfa

 Ocicat Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Minik patili dostlarımız hayatımız boyunca en yakın arkadaşımızlarından birisi olmuştur. Özellikle de biz insanoğlunun hayatındaki etkisi ve insanlara karşı yakınlıkları ile birlikte mükemmel bir aile üyesi olmayı başarmış can dostlarımızdır. Kendi özel hayatlarında çok daha farklı bir hayat yaşayan ancak insanlarla da ilişkilerini her zaman çok iyi tutan ve günümüzde de evler içerisinde kendilerine yer bulan patili dostlarımızın ta kendisidir. Anı zamanda onları beslemek, konforlarını düşünmek, kendi dünyamıza dahil etmek de mükemmel bir duygudur. Bu kapsamlar ele alındığı vakit son zamanlarda en fazla talep edilen kedi cinslerinden birisi olan Ocicat cinsi patili dostlarımız insanlara olan sıcaklığı ve keskin zekaları ile herkesi kendisine hayran bırakmış bir canlıdır.

Ocicat Cinsi Kedi Karakter Özellikleri Nelerdir?

Özellikle de bir kedi sahiplenmeden önce hangi ırkı sahipleneceğinize çok iyi bir şekilde karar vermeniz gerekiyor. Ocicat cinsi kedi dostlarımızın da karakter özelliklerini tam olarak incelemek gerekirse ikiye ayırmak en doğrusu olacaktır. Olumlu ve olumsuz özelliklerini bilmeniz sizin için sahiplenme sırasında daha bilinçli hissettirecektir. Olumlu özelliklerinden bahsedecek olursak oldukça sevecen ve uysal bir karaktere sahip olan Ocicat cinsi kedi dostlarımız çocuklar ve diğer evcil hayvanlarla çok iyi geçinebilir. Ayrıca onlara bakan kişilere de son derece sadıktır. Düşkünlüğü ve çok sıcak bir bağ kurması onun en güzel özelliklerindendir. Sahiplenilmesi en zor kedi cinsleri arasında yerini almaktadır. Yalnız kalmaktan nefret eden ırklardan birisidir. Eğer yoğun tempoda çalışan birisiyseniz çok da sahiplenmenizi önermiyoruz.

Ocicat Cinsi Kedi Fiziksel Özellikleri

Ocicat cinsi kedi dostlarımızın genel sağlık durumu oldukça iyidir. İlk bakışta vahşi bir leoparı andırabilir. Ayrıca Ocicat cinsi kedi dostlarımız bu görünümünün yanında oldukça sıcakkanlıdır. Sağlıklı ve gür bir tüy yapısına sahiptir. Leopar desenlerini anında fark edebilirsiniz. 2.5 kilogramdan 7 kilograma kadar değişiklik gösteren bir kilo yapısına sahiptir. 

Ocicat Cinsi Kedi Bakımı

Bu kedi cinsine oldukça geniş bir ilgi göstermeniz gerekir. Yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. İlgi ve alaka isteyen bir kedi cinsi olarak bilinir. Ocicat cinsi kedi dostlarımızı taramanız onlarla bağınızı kuvvetlendirecektir. Tırnaklarını sık sık kontrol edilmesini sağlamalısınız. Çocuklarınız var ise bu konuda da hassas olmalısınız. Tüm kedi dostlarımızda oluşan kulaklardaki kir konusuna son derece dikkat etmeniz gerekir. Mama ve su kaplarını daima temiz ve taze tutmalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X