Anasayfa

 Oselo Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Oselo cinsi kedi dostlarımız Teksas ile Güney Amerika olmak üzere ABD'nin güney eyaletlerinde görülen oldukça vahşi bir kedi türüdür. Oselo cinsi kedi dostlarımız Oselot ismi ile de anılabilir. Beden yapısı ve desenleri leopar hayvanına benzemesi sebebi ile Oselo cinsi kedi dostlarımıza ayrıca "Cüce Leopar" ismi ile de seslenilmektedir. Oselo cinsi kedi dostlarımız, evcil bir kedinin ortalama iki katı büyüklüğüne sahip olabilir. Bununla birlikte bu kedi dostlarımızın sayıları günümüzde pek azdır. Nadir de olsa bulunabilen ve türleri bitme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Oselo cinsi kedi dostlarımız maalesef ki uzun bir süre kürkleri sebebi ile avlandılar. 90'lı yıllarda ise Oselo cinsi kedi dsotalrımızın türünün tehlikeye girdiği anlaşıldı ve derhal avlanılmasına yasak getirildi. İnsanoğlu işte, bir canlının iyi bir şekilde anlaşılması için illa yok mu olması gerekiyor?! Hayvanseverlerin hızla dikkatini üstüne çeken Oselo cinsi kedi dostlarımız, zamanla sayısının artış gösterdiğini bildirmek istiyoruz. Hayvanseverlerin Oselo cinsi kedi dostlarımıza ilgi duyması ile birlikte bu türün satın alınmaya başlanması resmen bir ev kedisi gibi beslenme durumunu geliştirdi. Ancak şu unutulmamalıdır ki Oselo cinsi kedi dsotalrımız vahşi doğalarından bir şey kaybetmemiş ve taviata ait bir vahşi kedidir.

Oselo Cinsi Kedi Kişilik ve Karakter Özellikleri Nelerdir?

Oselo cinsi kedi dostlarımız kürkü sebebi ile cüce leoparı olarak da anılmaktadır. Bu sevimli ancak vahşi olan türün, nesli tükenme tehlikesi altındadır. Kürkleri için avlanan bu ırk, yakalanıp egzotik evcil hayvan ticareti yapılmaktadır. Neyse ki günümüzde Oselo cinsi kedi dostlarımızın ticareti de yasaklanmış durumdadır. Bu mükemmel kedi dostumuz, boyut olarak bakılacak olursak evcil kedilerden biraz daha büyüktür. Kürkü direkt olarak leoparın kürk desenine benzer. Oselo cinsi kedi dsotlarımızın rengi, kırmızımsıya kadar değişen ton aralığındadır. Çok saldırgan olan bu tür, bölgesindeki hakimiyeti koruyabilmek ve ciddi bir şekilde kollamak adına agresif şekilde savaşmaktadır. Bu savaşma duygusundan bir an olsun geri durmamaktadır. Özellikle zorlu yaşam şartlarında ayakta kalabilmek adına Oselo cinsi kedi dsotlarımızın besin kaynaklarını bulma sürecinde vermiş olduğu mücadelede ortaya çıkmaktadır. Doğası gereği yalnız bir kedidir.

Oselo Cinsi Kedi Bakımı

Etobur olan bu kedi ırkı çok büyük porsiyonlar ile beslenmektedir. Bunlar genelde küçük geyik ile başlar ve kurbağalardan kemirgenler, kuşlar ve balıklara kadar gidebilir. Ayrıca yüzer ve ağaçlara tırmanır. Oselo cinsi kedi dsotlarımızın atletik oluşu onları tam bir avcı yapar.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X