Anasayfa

 Rat Terrier Cinsi Köpek Hakkında Bilgiler

Anavatanı olan Amerika Birleşik Devletleri'nde çok sevilen bu ırk, hareketli hayvanlar olduğu için sürekli olarak kapalı alanda bulunmak istemezler. Rattie isimleri ile be bilinen Rat Terrier köpek cinsi, av köpeği ve çiftlik köpekleri arasında kendilerine yer bulmaktadır. Bu tatlı ve sevimli canlıların zekaları ile dikkatli ve meraklı yapıları birleştiğinde av konusunda oluşan yetiler oldukça gelişme göstermiştir. Rat Terrier cinsi köpek dostlarımız bazen agresifliğe varan korumacı özellikleri ve yabancılara karşı temkinli olmaları ile tam olarak harika bir çiftlik köpeği konumuna gelir. Ancak, Rat Terrier köpek cinsi dostlarımız hava şartlarından çok hızlı bir şekilde etkilenir. Çabucak hastalanabilen inanılmaz nazik bir bedene sahip olan Rat Terrier, görüldüğü üzere av ve çiftlik köpeği olsa da bu hassas yapıları ile onları kapalı alanlarda beslemeniz önem arz eder. Sürekli olarak egzersize ihtiyaçları vardır.

Rat Terrier Köpek Cinsi Genel Özellikleri Nedir?

Şimdi de madde madde sunacağımız Rat Terrier köpek cinsinin genel özellikleri hakkında detaylı bilgileri size vereceğiz.

  • ABD, Rat Terrier köpek cinsinin anavatanıdır.
  • Küçük ırk köpekler arasında olan Rat Terrier cinsi köpek dostlarımızın boyları 25 ile 45 santimetre arasında değişebilir.
  • Gözleri son derece yuvalarlak ve iri olması ile bilinmektedir.
  • Rat Terrier cinsi köpeklerin kulakları uca doğru sivrilen bir üçgen biçiminde olabilir. Genelde dik duran kulakları bazen duruma bağlı olmakla beraber uçtan aşağı sarkık da olabilmektedir.
  • Rat Terrier cinsi köpeklerin tüyleri seyrek ve kısadır.
  • Bu ırk köpekler kemirme konusunda son derece ısrarcıdır.
  • Rat Terrier cinsi köpek dostlarımızın toprak kazma dürtüleri fazladır. Ayrıca aşırı hareketli olan bu köpekler yetişkinliğe eriştiğinde ise biraz daha uslu olabilir.
  • Rat Terrier cinsi köpekler son derece dikkatli, zeki ve meraklıdır.
  • Yavru iken sosyalleştiğinde diğer evcil hayvanlarla da son derece iyi anlaşan Rat Terrier cinsi köpekler yalnız kalmaktan hiç hoşlanmaz. Ayrıca soğuk hava şartlarına karşı son derece hassastırlar.
  • Rat Terrier cinsi köpeklerin yaşam süreleri ise 15 ile 18 yıl kadardır.

Rat Terrier Cinsi Köpek Bakımı

Minicik bedenleri ve kocaman gözleri ile çok sevimli olan Rat Terrier cinsi köpekler doğaları gereği sahiplerine çok bağlıdır. Bu köpekleri evde yalnız bırakmamanız önem taşır. Keskin zekaları sayesinde siz evde yokken evde yaramazlık yapabilirler. 

Rat Terrier cinsi köpekler son derece hareketli ve egzersiz ihtiyacı yüksek köpeklerden birisidir. Ancak, minik boyutları sayesinde kısa egzersizler onları çabuk yorabilir. Zekaları sayesinde her şeyi kolayca anlayabilen bir köpek cinsidir.

Sizlere bu içeriğimizde Rat terrier cinsi köpek ırkından bahsettik. Tüm detayları ile ele aldığımız bu köpek cinsi sahiplerine karşı çok sıcakkanlıdır. Bu köpek apartman hayatına uymayabilir. Egzersiz ihtiyaçları ancak bir çiftlik ortamında giderilebilir. Mihav'ı takip etmeyi unutmayın!


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X