Anasayfa

 Somali Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bu içeriğimizde sizler için tüm hayvanseverlerin kalbinde taht kurmuş mükemmel bir kedi ırkından bahsedeceğiz. "Gülen surat", "Kedi tilki" gibi lakaplar ile anılmış, gerçekten de eşsiz görüntüsü ve doğası ile muhteşem şekilde asaleti ile sizi derinden etkileyecek bir kedi dostumuz ile karşı karşıya olmanın mutluluğu içerisine girmelisiniz. Somali cinsi kedi dostlarımız neşesi, tutkusu ve zekası ile en içten sevgi dolu dünyası ile bizleri büyüleyecek. Somali cinsi ked idostlarımız siz istemeseniz dahi sizi sevebilecek potansiyelde kedi ırklarından bir tanesidir. Emir almaktan hoşlanmayan ve doğasına hitap edecek şeylere yöneldiğiniz vakit, Somali cinsi kedi dostlarımızın eğitilebilir olduğunu gördüğünüzde şok olacaksınız. Somali cinsi kedi dostlarımızı diğer ırklardan ayıran durumun fiziksel özellikleridir. Somali cinsi kedi dostlarımız, tarihçesi ve diğerlerinden de farklı olduğunu hepimize gösterecek nitelikte bir kedidir.

Somali Cinsi Kedi Kişilik ve Karakter Özellikleri

Aslında bu kedi dostumuz Habeş cinsi kedi dostlarımızın bir tür uzun tüylü olanıdır. Karakter ve kişilik olarak Habeş cinsi kediler ile benzerlik gösteren Somali cinsi ked idostlarımız, hareketli ve oyuncu mizacı ile tüm kedi sever insanların dünyasına giriş yapmış bulunuyor. O kadar hareketli ve enerjik bir yapıdadır ki oyun oynamaktan vazgeçmeyebilir. Ayrıca eşyaları kaybedip sağa sola taşımaktan ya da kırmaktan dolayı onlara biraz olsun kızabilirsiniz. Somali cinsi kedi dostlarımız tam bir eğlence düşkünü olarak bilinir. Bunun yanında getir götür oyunları onlar için muhteşem bir interaktif oyundur. Somali cinsi kedi dostlarımız genelde sizleri de oyunlarına alet ederler. Bu mükemmel ırk, bilmek bitmeyen enerjisi ile gecenin geç saatlerinde dahi oyunlar oynamak isteyecektir. Somali cinsi kedi dostlarımız müthiş şekilde zekidir. Kararlı yapıları ile kafasına koyduğunu yapmak için elinden geleni yapar. Bu güzel dostlarımız daima yemek peşinde olmaları ile bilinir. Bunun yanında interaktif oyunlar ile onları daima dinç tutmalısınız.

Somali Cinsi Kedi Bakımı

Bu güzel dostlarımız pek fazla tüy dökmez. Somali cinsi kediler daima kontrol altında tutulması durumunda tük dökme sıklığı da azalacaktır. yumuşacık, ince ve yoğun tüylerle kaplıdır. Tüylenmenin yoğun olduğu bölgelerde sık fırçalama isteyebilir. Bu rutin, her gün fırçalanmayı gerektirir. Somali cinsi kedi dostlarımız ilkbaharda tüylerini döker ve yaza geçiş yapar. Veteriner kontollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X