Anasayfa

 Yaşlı Köpeklerlerde Beslenme Gereksinimleri Nelerdir?

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "yaşlı köpeklerde beslenme gereksinimleri nelerdir?" sorusuna yanıt verecek. Elbette dünya üzerindeki tüm varlıklar gibi köpekler de yaşlandığı süre boyunca fizyolojik ya da zihin olarak değişimler geçirmektedirler. Ergenlik ve çocukluk dönemlerini geçiren yaşlı köpek dostlarımızın fiziksel güçleri de son derece azalmaktadır. Bunlarla birlikte yavaş bir metabolizma görülebilir. Daha az kas kütlesine de sahip olmakla birlike bu durumlar yaşlı köpek dostlarımızın sağlık durumlarını doğrudan etkileyip birçok rahatsızlığa yatkın hale getirebilir. Yaşlı köpeklerin, yaşlılığa bağlı olarak yaşam standartlarını asla düşürmemesi konusunda ve sağlıklarını en iyi şekilde koruyabilmek adına önlemler alınmalıdır. İşte, az önce de belirttiğimiz gibi yaşlı köpeklerde görülen sağlık sorunlarını gündeminize almamak adına kaliteli beslenmeyi sağlamak önemlidir. Mihav ailesi olarak önerimiz; yaşlı köpek dostlarımızın sağlıkları için özel hazırlanmış, onların tüm sağlık sorunlarına karşı önemli faktörleri ortaya koyan mamalar hakkında bilgilenmeniz çok önemlidir. 

Köpeklerde Görülen Yaşlılık Belirtileri

Köpek dostlarımızın yaşlılığını işaret eden birkaç durum söz konusu olabilir. Özellikle can dostlarımızın sağlıklarını çok daha yakından takip etmek ve hayatlarındaki bazı değişiklikleri ortaya koymak önemlidir. Köpek dostlarımızda yaşlılık belirtilerine göz atacak olursak şu şekilde sıralayabiliriz.

Köpek dostlarımızın gözlerindeki bulanık çok yavaştır. Bu sebeple hemen fark edilemeyebilir. Bu belirti yaşı ilerlemiş olan köpeklerde çok daha yaygın görülebilir ve katarakt belirtisi olarak gündeminize gelebilir. Can dostlarımızda bir başka yaş ilerleme belirtisi de görme yetisinin fark edilir derecede azalması olacaktır. Yürüyüş ya da koşma sırasında bir yere çarpması ya da yerdeki nesneyi tanıyamaması belirtiler arasındadır. Bu durumda onlara çok dikkat etmelisiniz.

Ayrıca yaşlı köpek dostlarımızın yaşlılık dönemi boyunca nefesleri daha yoğundur. Yaşlanan köpeklerin bağışıklık sistemi zayıflayıp ağız enfeksiyonu ortaya çıkmaktadır. 

Yaşlı Köpekler Nasıl Beslenmelidir?

Yaşlı köpek dostlarımızda beslenmesinde bulunan diyette bazı değişiklikler gerekebilir. Yaşlı dostlarımız için günde iki öğün yemek yemek tercih edilebilir. Ancak yaşlandıkça mama miktarının veteriner hekim tavsiyesi ile artırılması önemlidir. Bu konuyu en iyi veteriner hekiminiz bilecektir. Bu içerik yalnızca bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

Yaşlı köpek dostlarımız için tercih edilecek olan kuru mamaların saklanma koşulları çok önemlidir. Kuru mamaları güneş ışığından uzakta, temiz ve kuru bir yerde saklamalısınız. Kuru mamanın tadının bozulmasına izin vermeyin. Besleme sıklığı artırılırken yaşlı köpek dostlarımızın beslenme yerleri de çok önemli olacaktır. Özellikle görme yetisi konusunda sorun yaşayan köpekler için en doğru alanı seçmelisiniz. Sessiz ve sakin bir beslenme alanı oluşturmak önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X