Anasayfa

 Melek Balığı Hakkında Merak Edilenler

 Belki daha önce rengarenk, ışıl ışıl bir Melek balığına denk gelmişsinizdir. Peki onlar hakkında ne biliyorsunuz?Melek balığı ne yer? diye merak ediyorsanız, bu balık türü canlı yiyecekleri ve bitkileri tüketiyor. Sağlıklı gelişebilmeleri için doğru beslenmeleri oldukça önemli. Özellikle bu tür balıklar için formüle edilmiş balık yemlerini kullanmanız daha uygun olur.

24 Santimetreye Kadar Büyüyebiliyor

Melek balıkları eğer iyi şartlar altında bakılırsa bir buçuk yaşlarında iken yaklaşık olarak 15 santimetreye kadar büyüyebilir. Eğer melek balığını oldukça büyük ve geniş bir akvaryumda büyütecekseniz ve aşırı kalabalık değilse uzunluğu 25 santimetreye kadar ulaşabilir.

Beta Balığıyla Aynı Akvaryumda Barındırmayın

Melek balığı genel olarak topluluk balığı şeklinde anılır. Diğer balık türleriyle de uyum içinde yaşayabilir. Gençken daha uyumlu olan Melek balıkları, olgunlaştıkları zaman diğer balıklara karşı biraz daha hırçın davranabilir. Özellikle üreme zamanlarında bu durum daha sık görülür. Erkek Melek balıkları eşleri için diğer balıklara karşı saldırgan bir tutum sergileyebilir. Aynı şekilde dişi Melek balıkları da yumurtalarını atıştırmalık arayan diğer balıklardan korumaya çalışırken saldırganlaşabilir. Özellikle Beta balığı bu balıklarla aynı akvaryum içerisinde bulundurulmamalıdır.

Uygun Ortam Sağlayın

Melek balıklarının yaşam alanı her zaman uygun koşullarda olmalıdır. Bu balıkları her zaman temiz ve büyük bir akvaryumda tutmalısınız. Yavaş yüzen bir balık olduğu için su içerisinde fazla akım oluşturmayan iyi bir filtre bulundurmanız daha iyi olur. Ona uygun bir yaşam alanı sağlamanız ömrünü neredeyse 10 yıl kadar uzatacaktır.

Melek Balığının Yumurtlama Süreci

Dişi Melek Balığı yumurtalarını akvaryumun herhangi bir bölgesine düzgün sıralar halinde bırakır. Erkek Melek balığı ise dişi melek balığını takip eder ve her yumurtayı tek tek döllemeye çalışır. Eğer yumurtalardan biri döllenirse yaklaşık olarak 2 ay içerisinde kuyruklarını oynatmaya başlayacak. Yumurtalar 7 gün sonra çatlar ve yavrular yuvalarından çıkar.

Birbirinin Aynısı

Pek çok balık türünden bağımsız olarak Melek balığının dişi ve erkeği birbirine benzer. Her iki cinsiyetteki balığında anal ve ventral yüzgeçleri arasında papilla adında bir organ bulunur. Dişi yumurta taşırken papillası büyür ve ucu körelir.

 Orijinal tatlı su balığı olan Melek balığı genel olarak gümüş renktedir. Son zamanlarda farklı renklerde ve türlerde pek çok Melek balığı yetiştiriliyor. Melek balıkları, beyaz, altın sarısı, siyah ve mavi tonlarında olur.

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X