Anasayfa

 Pixie Bob Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Pixie Bob cinsi kedi dostlarımız ilk olarak Kuzey Amerika'da dünyaya gözlerini açmıştır. Bir çiftlikte doğmuş olan bu sevimli patili dostlarımız normal bir kedi cinsi ile vaşak melezikedi dostlarımızın çifleştirilmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Sonrasında ise Kuzey Amerika'da çok popüler hale gelmiştir. Bunun yanında karakterleri ve sergilemiş oldukları mükemmel davranışlar neticesinde hayvanseverlerin ilgisini hızlı bir şekilde üzerlerine çekmişlerdir. İlk Pixie Bob cinsi kedi dostumuz 80'li yıllarda üretilmiştir. Vahşi doğada yer alan Vaşak kedi cinsine son derece benzerliği sebebi ile asil bir görünüme sahiptir. 13 yıl içinde tamamen evcilleştirilmiş bir ırktır.

Pixie Bob Cinsi Kedi Karakter Özellikleri

Pixie Bob cinsi kedi dostlarımız vaşak cinsi kedi dostlarımızın genlerine sahip olduğunu söylemiştik. Bunun yanında genlerinde her ne kadar yabani bir kedi olsa da oldukça sakin ve uysal bir ruhu vardır. Şu an evcil olan Pixie Bob cinsi kedi dostlarımız ev ortamına uyum sağlamıştır ve ev ortamında beslenebilir. Köpekler ile son derece benzeyen karakteristik özellikleri Pixie Bob cinsi kedi dostlarımızın güvenilir ve sadık davranışları ile dikkat çeker. Rutin ev hayatı Pixie Bob cinsi kedi dostlarımızı son derece mutlu edebilir. Gün içinde düzenli bir şekilde uyku ihtiyaçlarını giderirler. Oyun ihtiyaçlarını da gün içinde gidermelidirler. Hareket etmeyi çok seven bu ırk, sahibi ile sokaklarda gezmeye bayılır. Araba ile seyahat etmeyi de severler. Gezgin insanlar için son derece uyumlu bir dosttur. Sahibine karşı sevecen ve çok bağlı bir yapıya sahiptirler.

Kolayca öğrenen meraklı yapıları ile eğitim onlar için çok zor bir durum olmayacaktır. Kendileri ile bunu size hemen belli etmeyi seviyorlar. Pixie Bob cinsi kedi dostlarımız gün içinde sizi meraklı gözlerle izleyebilir. Oldukça zeki olan bu ırk kapalı kapıları uzanıp açmaya meyillidir. Bu sebeple bazı yerlere onlar için engel koymanız kaçma durumunu önleyecektir. Zeki oldukları için onlarla interaktif oyunlar oynayabilirsiniz bu onların zekalarını geliştirecektir.

Pixie Bob Cinsi Kedi Bakımı

Her sonradan üretilen ve melez olan pati dostlarımızda olduğu gibi bazı kalıtsal hastalıklara sahip olabilirler. Oldukça sağlıklı ve sağlam bir biyolojik yapıya sahiptirler. Kulaklarında kir ya da koku olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir. Eğer böyle bir durumdan şüphe ediyorsanız veteriner hekim yardımı ile kulaklarını temizletmeniz öenmlidir. Diş bakımı da Pixie Bob cinsi kedi dostlarımız için çok önemlidir. Ayrıca her kedi dostumuz gibi son derece hijyenik beslenmeyi seven Pixie Bob cinsi kedi dostlarımızın mama ve su kaplarını düzenli değiştirmeyi unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X